Gå til hovedinnhold Gå til søk

De varme historiene fra virkeligheten

Å være en taxisjåfør handler om mer enn å frakte mennesker fra A til B. Her er noen av de varme historiene fra våre sjåfører.

Rask, preis og hyggelig.

Hverdagen til våre sjåfører består av mange møter mellom mennesker. Mennesker som er på tur. De skal hjem, de skal på ferie, de skal på skole, de skal i viktige møter, de skal i begravelser… Taxisjåførene i Nordland Taxi møter mennesker i forskjellige livssituasjoner, og hver dag føler de på stolthet over å kunne bidra til å gjøre hverdagen enklere for folk.

Det er enkelte møter som fester seg i våre sjåførers minner. Vi har samlet noen av disse historiene for å kunne vise at det å være en taxisjåfør handler om mer enn bare transport. Det handler om å se folk, bry seg og være bevist på det samfunnsansvaret en taxisjåfør har.

TRYGGHET I EN TAXISJÅFØR

Film: Drone Nord

– Det var en kald vinternatt, godt under -20 grader. Det var natt til søndag i julebordstiden. Vi hadde fått folk hjem fra byen eller videre til nach, og kjøringen hadde roet seg, forteller Joakim, taxisjåfør hos Nordland Taxi.

Det var en time etter stengetid, og han kom kjørende gjennom byen på vei ned til drosjesentralen. Tilfeldigvis valgte han å kjøre en av bakgatene gjennom byen.

– Plutselig fikk jeg øye på en person som lå midt i en mørk bakgård. Jeg svingte drosjen inn i bakgården og gikk ut til personen, fortsetter han.

Personen viste seg å være ei festkledd jente.

– Jeg prøvde å få kontakt med henne, men det var ikke mulig. Huden hennes var veldig kald. Etter flere forsøk på å vekke henne uten suksess, la jeg henne i stabilt sideleie og ringte etter ambulanse.

Mens han ventet la han jakken sin over jenta for å prøve å gjøre henne litt varmere. Etter kort tid kom ambulansen og tok jenta med seg.

– I ettertid fikk jeg høre at hun var veldig nedkjølt, og antageligvis ikke ville ha overlevd om hun hadde blitt liggende ute, sier Joakim.

Noen år senere hadde han tilfeldigvis jenta i taxien og hun spurte om det var han som hadde funnet henne den gangen. Det bekreftet Joakim.

– Hun ga meg en god klem som takk for at jeg hadde tatt hånd om henne, avslutter han.

KJÆRLIGHET I TAXI

Film: Drone Nord

Det er ikke bare i situasjoner hvor det kan stå om liv eller død taxisjåførene kan være en hjelpende hånd. En annen sjåfør hos Nordland Taxi, Lars, ble takket for at et par hadde giftet seg og stiftet familie.

– Jeg tok det som en selvfølge at de var et par og skulle av på samme sted. Det viste seg at egentlig var de så sjenert at ingen av de turte å spørre den andre om å bli med hjem, forteller han.

Da de kom til den første adressen, skrudde Lars på lyset og annonserte at de var fremme.

– Ikke viste jeg at det var det dyttet de trengte for å bryte isen, da ingen av de hadde trengt å spørre den andre om å bli med hjem.

Noen år senere traff han på paret igjen. De husket taxisjåføren sin og takket han for at de hadde funnet sammen.

– Det var en hyggelig opplevelse, minnes han.

BARNS TRYGGHET

Film: Drone Nord

Et år består av flest hverdager. Hverdager hvor sjåførene har faste oppdrag. Noen av disse oppdragene er hyggeligere og viktigere enn andre, og akkurat skolekjøring betyr mye for taxisjåførene.

For mange foreldre er det en trygghet å vite at barnet blir fraktet på en god og forutsigbar måte til skolen. Ofte venter sjåførene til barnet har kommet seg inn i klasserommet, før turen går videre til neste oppdrag. Da vet foreldrene med sikkerhet at barnet har kommet seg i gang med dagen, og det bidrar til at hverdagshjulene går rundt.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.